Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kráfli recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 6 főre
» 600 g sertésháj
» 950 g liszt
» 2 tojás
» ½ ek só
» ½ ek cukor
» 175 g tejföl
» 150 ml száraz fehérbor
» 100 ml szénsavas víz
» tálaláshoz :
» porcukor
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hájba 150 g lisztet alaposan beledolgozunk, hűtőbe tesszük.
A maradék, 800 g lisztet a többi hozzávalóval (tojás, só, cukor, tejföl, fehérbor, víz) jól összedolgozzuk, majd nagyjából kinyújtjuk (nem kell vékonyra, szabályosra sem). A hűtőből kivesszük a hájat és széles, életlen pengéjű késsel, vagy a kezünkkel egyenletesen rákenegetjük a hájat a kinyújtott tésztára. A tésztát félbe, majd a két szélső részét középre hajtjuk. Lisztezett felületre félretesszük, kb. 20 percet pihentetjük.
Húsz perc elteltével kinyújtjuk a tésztát, majd ismét összehajtogatjuk és megint pihentetjük 20 percig. Ezt a nyújtást-hajtogatást-pihen tetést még legalább kétszer, jobb esetben háromszor megismételjük. A legvégén már kinyújtva hagyjuk a tésztát.
600 g hájból rengeteg hájas tésztánk lesz. Nagy részét, több kis ökölnyi gombóccá gyúrva, le is fagyaszthatjuk. (Legközelebb ennyivel könnyebb dolgunk lesz).
A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra. Amennyi tésztából szeretnénk, kráflit készítünk: a téglalap alakúra kinyújtott tésztát 5 cm széles csíkokra vágjuk, a csíkokból rombuszokat, majd a rombuszokat kereszt irányban félbevágva kapjuk a háromszögeket.
Tepsire rendezzük a kráflikat (tehetjük közel egymáshoz, mert oldalirányban nem, csak felfelé nőnek meg sütés közben) és forró sütőbe téve aranyszínűre sütjük. Mikor kisültek, porcukorba forgatjuk őket.

Megjegyzés / tipp:

költség:
600 Ft
költség egy főre:
100 Ft
elkészítettem:
1 alkalommal
0 komment 1 ember kedveli dorcih
2012.03.30 18:38
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
többi hozzávalóval, hűtőből kivesszük, kezünkkel egyenletesen, kinyújtott tésztára, tésztát félbe, sütőt előmelegítjük, téglalap alakúra, csíkokból rombuszokat, rombuszokat kereszt, összehajtogatjuk, összedolgozzuk, fagyaszthatjuk, előmelegítjük, beledolgozunk, megismételjük, háromszögeket, oldalirányban, elkészítettem, hozzávalóval, félretesszük, egyenletesen, aranyszínűre, rákenegetjük, Legközelebb, szabályosra, rombuszokat, rombuszokat, pihentetjük, hajtogatást, pihentetést, pihentetjük, elteltével, alkalommal, kinyújtjuk, porcukorba, sertésháj, liszt, tojás, cukor, tejföl, száraz fehérbor, szénsavas, tálaláshoz, porcukor,
Sonkás bejgli
0 komment 2 ember kedveli
Lustaasszony sütije
0 komment 15 ember kedveli
Kalácsfelfújt
0 komment 7 ember kedveli
Krumplileves halászlé ízzel
0 komment 3 ember kedveli
Sonkás-tökmagos bucik
0 komment 1 ember kedveli
Sós perec
0 komment 10 ember kedveli
Citromkrémes szelet
0 komment 18 ember kedveli
Vegetáriánus lencsés paprikáskrupmli
0 komment 1 ember kedveli
Debreceni tokány
0 komment 15 ember kedveli
Göngyölt marhaszelet "viziverébbel"
0 komment 3 ember kedveli
Csokis pohárkrém
0 komment 3 ember kedveli
Vodkazselé
0 komment 1 ember kedveli
Sertésborda sajtos majonézes bundában !
2 komment 30 ember kedveli
Máglyarakás könnyen
0 komment 10 ember kedveli
Piramis
0 komment 11 ember kedveli
Málna lekvár
0 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.